➼ Jury

Jurysammansättningen är viktig. Denna representerar en bredd av olika kompetenser inom design-, konst- och kulturområdet samt näringsliv. Den oberoende, kompetenta juryn väljer ut de fem vinnande motiven utifrån de satta kriterierna. Dessa ska premiera bildskapande och bedöms objektivt då bidragen är anonyma inför juryn.


Fotograf: Christoffer Lind
 
Juryn har utsetts av Illustratörcentrum och Photowall gemensamt. Vi är stolta att presentera dess medlemmar:

➼ Pia-Maria Falk (ordförande) – Projektledare och chefredaktör på Åhléns marknadsavdelning

Jobbade tidigare som kreatör på några av Sveriges största reklambyråer med uppdragsgivare såsom NK, Puma och L'Oréal. Pia-Maria har belönats med priser i alla större design- och reklamtävlingar både i Sverige och internationellt. Hon besitter en bred kompetens inom form och design, samt är en av initiativtagare till c/o Illustration som bestod av en utställning, mässa och pop-up shop.

➼ Noel Pretorius – Art Director på Lowe Brindfors

Han designar grejer. Genom samarbete med några extremt talangfulla kreatörer, illustratörer och fotografer på Lowe Brindfors, har Noel arbetat med koncept- och designutveckling för stora svenska och internationella kunder. Hans arbete har uppmärksammats av Cannes Lions, D&AD, Epica, Eurobest, Guldägget, Kolla!, London International Awards, New York Festivals, One Show, Resumé Månadens Design, Svenska Designpriset och Webby Awards. Noel ligger dessutom bakom den nya Folkoperanidentiteten.

➼ Bo Madestrand – Chefredaktör på tidskriften Form

Bo Madestrand är Forms chefredaktör och välkänd för läsare av Dagens Nyheters kultursidor.  Han inledde sin karriär som redaktör och skribent på tidningarna Expressen och Nöjesguiden i 90-talets början. I början av 2000-talet arbetade han med New York som bas, där han framför allt var redaktör för den internationella kulturtidningen Merge.

➼ Lotta Agaton – Interior stylist på Link Deco
 
Lotta är en av Sveriges ledande inrednings stylister, hon har jobbat som stylist internationellt i mer än 15 år men har sin bas i Stockholm. Lotta har en passion och nyfikenhet för att skapa nya uttryck och trender, hon har sitt hjärta i minimalistisk stil men lägger alltid till en twist, personlighet och värme i hennes styling. Lotta föreläser även om interiör styling på Beckmans Designhögskola i Stockholm, driver designbutik och har en av Sveriges största bloggar.

➼ Elsebeth Welander-Berggren – Museichef på Sven-Harrys konstmuseum
 
Tidigare överintendent vid Prins Eugens Waldemarsudde, museichef vid Röhsska museet i Göteborg, adjungerad professor Göteborgs universitet. Konsthistoriker med inriktning på konsthantverk och design, föreläser kontinuerligt inom sitt område samt har skrivit ett stort antal böcker och artiklar.